Öppettider Hitta hit +46 10 175 00 70 Bli kontaktad av en säljare

Iveco HD BEV

- 100% elektrisk lastbil

Nikola tre (BEV) är en helelektrisk tung lastbil med nollutsläpp.

Nikola tre-plattformen är baserad på den framgångsrika IVECO s-way-lastbilen och har en elektrisk axel som är samdesignad och producerad av FPT industrial och nikolas avancerade elektriska teknik. IVECO har valt ett modulärt tillvägagångssätt för plattformen, som är den första i branschen som kan vara värd för både helelektrisk och vätgasteknik.

Iveco´s nikola tre BEV artic 4×2 har en hjulbas på 4021 mm och nio batterier med total energilagring på upp till 738 kwh, vilket ger en räckvidd på cirka 500 km. Laddning (10–90 % laddningsnivå) tar uppskattningsvis inte mer än 162 minuter med en laddare på 175 kw. Laddning upp till 350 kw väntas senare under 2023. Med totalt 738 kwh och den kontinuerliga effekten hos FPT industrial e-axle på 480 kw har den kraft, vridmoment och räckvidd för att utföra exempelvis nav-till-nav-leveranser och regional transport – och körsträckan kan förlängas med korta, snabba laddningar när tillfälle ges. Denna prestanda kommer med låg total ägandekostnad, vilket gör den till en operativt och ekonomiskt livskraftig nollutsläppslösning.

IVECO har också en betaversion av vätgasfordonet nikola tre (FCEV), artic 6×2, som har en extra axel och en ny hytt med förbättrad aerodynamik. Med en hjulbas på 3 932 mm kan den rymma runt 70 kg brukbar väte vid ett tryck på 700 bar. Denna kapacitet, tillsammans med den snabba tankningstiden på knappt 20 minuter, möjliggör en räckvidd på upp till 800 km. När nikola tre FCEV kommer ut på den europeiska marknaden 2024/2025 blir utsläppsfri elektrisk framdrivning för långdistansuppdrag verklighet. Det är en viktig milstolpe för att IVECO ska kunna uppnå målet att företagets koldioxidutsläpp ska ligga på nettonoll år 2040.

Ta kontakt med din lokala återförsäljare för offert och provkörning

Boka provkörning

Kontakta en medarbetare

Kampanj

IVECO DAILY – TRYGGHET SOM DU FÖRTJÄNER

VÄLJ MELLAN 4 MODELLER

Nu kan du som IVECO-kund få den trygghet som du förtjänar.
Det innebär att IVECO nu erbjuda dig ett extra förmånligt trygghets-paket när du köper en ny IVECO Daily.
Just nu har IVECO kampanj på våra populära Fast Lane-modeller i 3,5- och 5-tonsegmentet – gäller både skåpbilar och skåp & liftbilar.

Gå till kampanj
Kampanj

IVECO DAILY SKÅP & LIFT

- VÄLJ MELLAN 4 MODELLER

Bilarna är kompletta med ett utrustningspaket i toppklass. Bland mycket annat ingår den 8-stegade automatlådan Hi-Matic i priset, som ger dig den absolut skönaste körkomforten.

Gå till kampanj
Kampanj

IVECO DAILY SKÅPBIL

- VÄLJ MELLAN 6 MODELLER

Bilarna är kompletta med ett utrustningspaket i toppklass. Bland mycket annat ingår den 8-stegade automatlådan Hi-Matic i priset, som ger dig den absolut skönaste körkomforten.

Gå till kampanj
Bli kontaktad av en säljare